lørdag 5. juli 2014

Skulebollar

Mandelbrøda... ja, kva skal vi seie om dei?  Ho mor sa dei var i alle fall gode på smak, noko som må bety at utsjånaden ikkje var den aller beste. Heilt greitt.  Smaken er jo det viktigaste.  I går vart det ikkje laga noko, då vi skulle på pub på Barmøy Gjestehus.  Der fekk vi servert tapas av høg  klasse. 
Kjøttbollane til Tove fekk utruleg mykje skryt, det same med hotte fiskebollar, løk og eplesalat med meir. Om du vil lese meir om gjestehuset, kan du gå inn på nettsida deira barmoy.com


Ja, og då var det over til skulebollane :)

Ein gong vi laga skulebollar på skulen, var det ein gut som sparte det gule i bollen. Eg tenkte at han nok skulle spare det beste til slutt, men det var feil. Han kasta det i bosset og sa at han ikkje likte gula, noko som eg vart sjokka over. Gulen er jo det beste. Difor vert mine bollar litt bolle og mykje gule. Visse fordelar skal ein ha når ein lagar bollane sjølv. 

Eg laga vanleg gjærdeig av 3 1/2 dl mjølk, 100 g smør, 4 ss sukker, 40 g gjær og 1 liter mjøl.  Eg sette det til heving i ca 1 time ( noko som sikkert vart litt lenge).  Eg baka det ut til 14 bollar( noko som og var feil, då det i oppskrifta sto 24 bollar).  Eg laga ei grop i dei og fylte med vaniljekrem frå boks( ja, litt juks må vere lov).  Etter å ha etterheva dei i 20 min( skulle sikkert ha etterheva før eg tok vaniljekremen på), steikte eg dei i 10 minutt på 240 grader. 

Som tidlegare nevnt, så er ikkje estetikk mi sterkaste side, så det var ganske greitt å kunne dekke over litt vanskapte bollar med tjukk melisglasur og kokos.  

Og sitat mini: Desse er betre enn dei ein kjøper på butikken..... så då flyt eg litt på den, fram til neste bakeprosjekt :)-

1 kommentar:

  1. Thanks for sharing this amazing article with us. if you want to know more about mental health depression, angst-lidelser or looking for best mental health treatment / therapy please visti our website.

    SvarSlett