I dag hadde vi nesten den tilstanden i huset. Brødskuffa var tom, bortsett frå knekkebrød, skulebollar og restar av mandelbrød. Då var alternativet: grovbrød eller sjokolade og vaniljepai. Fornufta tok overhand, og det vart glimrande gode grovbrød, som bygger på ei oppskrift eg fekk av systra mi.
Her kjem den: 1,2 liter lunka vatn, 50 g gjær, ca 500 gram grovkveite, litt salt, litt olje, resten kveitemjøl. Du kan og ha i nokre nevar havregryn.
Bland fyrst vatn og gjær, deretter salt og olje. Eg tek fyrst i grovmjølet og deretter sper eg på med kveitemjøl til eg får ei fast og god deig. No kan du enten bake deiga direkte ut og legge brøda i godt smurte 2 litersformer, eller du kan la deiga stå til heving i 30 minutt for så å bake dei ut. Etterhevinga tek ca 10-20 minutt.
Brøda steiker du på nederste rille i ca 40 minutt på 220 grader.
Medan eg var i farta laga eg musli/granola. Då brukte eg Fotballfrue si oppskrift. Den finn du her . Her må du passe på varmen, for den vert fort brent. Den er grisegod i lag med gresk yoghurt eller Biola.
Det var alt for i dag. I morgon kan det hende det vert ein bakefri dag.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar