Når det gjeld kringleoppskrifta, så slit eg litt. Eg tykkjer eg høyrer ho: so tek du ein dæsj med det, ein god klatt med smør og ei hand med det, så det du ein slump vatn og to nevar med mjøl. Det er veldig vanskeleg å bake noko ut i frå desse kriteria. Nokon har fått tak i oppskrifta, men eg har ikkje fått meg til å skrive den ned. Difor prøvde eg meg på ei oppskrift som står i Ta kaka, og etter å ha konferert med ei dreva bakstekjerring, så kom vi fram til at det nok var same oppskrifta. Dette var jo i grunnen veldig bra, for utgangspunktet for denne bloggen var jo nettopp å lage alle oppskriftene i Ta kaka.
Her kjem den:
Smørkringler
300 gram smør ( bør vere romtemperert) (( ikkje rompetemperert som minime føreslo ein gong))
50 gram gjær
3 dl vatn
800 gram mjøl
litt salt
Steikast ved 230 grader i om lag 10 minutt
1. Ha i mjølet og saltet i ein bolle, smuldre alt smøret i mjølet
2. Løys gjæren opp i vatnet og elt alt saman til ein deig
3. Lag kringle og set dei på eit brett
4. Hev litt
5. Steik kringlene
(6. Og her føyer eg til noko som er veldig viktig for det ekte kringlesmaken: smør kringlene med smør med ein gong dei er tekne ut av omnen- står ikkje i Ta kaka)
Om eg skal seie det sjølv så smakte dei ikkje so hakkande gale, og ikkje heilt ulikt Besta sine.
Serverast med kvitost, brunost, sukker eller berre med smør.
Heilt på topp.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar